Κινητικότητες Erasmus > Σπουδές Erasmus > Διαδικασία Υποβολής Αίτησης

Φάκελος Υποψηφιότητας

Αναζητήστε τις πληροφορίες με βάση τα Πανεπιστήμια Υποδοχής που σας ενδιαφέρουν!

  1. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους!
  2. Δείτε τα διαθέσιμα μαθήματα & ποια αντιστοιχίζονται
  3. Ρωτήστε τους Τμηματικούς Συντονιστές Erasmus+
  4. Εξετάστε το κόστος διαβίωσης στον επιθυμητό προορισμό των σπουδών σας
  5. Ρωτήστε τα Γραφεία Erasmus και Διασύνδεσης
  6. Ετοιμάστε και υποβάλετε τον φάκελο υποψηφιότητας σας

Γραφείο Erasmus
erasmus@hua.gr
(+30) 210 9549 225

Φάκελος Υποψηφιότητας

A.Αίτηση / Δήλωση για συμμετοχή στο Πρόγρραμμα

Erasmus+Κινητικότητα φοιτητών με σκοκότις σπουδές(SMS) 2022 – 2023

H.Τεκμήρια γλωσσομάθειας – απλά φωτοτυπία.


Δείτε τα Τεκμήρια γλωσσομάθειας εδώ

G.Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 όπου δηλώνεται ο/η αιτών/ούσα δεν λαμβάνει χρηματοδότηση για την ίδια δραστηριότητα από άλλο (συγχρηματοδοτούμενο ή μη) κοινοτικό πρόγραμμα.

B.Βεβαιωση Σπουδών (αίτημα στη Γραμματεία του προγράμματος σπουδών του/της φοιτητή/φοιτήτριας μέσω του Φοιτητολογίου σημειώνοντας στο πεδίο σχόλια “ERASMUS” e-studies.hua.gr)

για Υποψ. Διδάκτορες: Βεβαίωση της τριμελής Συμβουλευτικής Επιτροπής (το αίτημα κατατίθεται απευθείας στη γραμματεία του τμήματό σας) & προσκόμιση επιβλέποντος καθηγητού
Ηλεκτρονικός Φάκελος Υποψηφιότητας

F.Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 σχετικά με προηγούμενη συμμετοχή στο ERASMUS+ SMS/SMP,LLP ERASMUS SMS/SMP, LEONARDO, ERASMUS Intensive Programme – Ενταντικό πρόγραμμα (αν έχετε λάβει μέρος: δεν έχω λάβει μέρος σε καμία δράση ERASMUS / LEONAEDO ή αν έχετε λάβει: έχω λάβει μέρος στη δράση Χ,στο ΑΕΙ Χ, την περίοδο Χ (έτος/εξάμηνο, διάρκεια) ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΊΑ)


Μπορείτε να εκδόσετε υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr

C.Πρόσφατο Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας – στα αγγλικά
(αίτημα στη Γραμματεία του προγράμματος σπουδών του/της φοιτητή/φοιτήτριας μέσω του Φοιτολογίου σημειώνοντας στο πεδίο σχόλια “ERASMUS”)


προεραιτικό: πρόσθετη Υπεύθυνη Δήλωση του φοιτητή με κατάλογο μαθημάτων των οποίων περιμένει τα αποτελέσματα σύντομα

D.Προτεινόμενο Learning Agreement – ένα για κάθε επιλογή Παν.Υποδοχής


(Βλ. έγγραφα παρακάτω για οδηγίες)

E.Letter of Intent / Motivation Letter στα αγγλικά


Δεν περιορίζεται από κάποιο template.
Απευθύνεται προς τους Τμηματικούς Συντελεστές του τμήματος που ανήκετε και
σαν Περιεχόμενο θα πρέπει να αναφέρει γιατί θέλετε να πάμε και τι θεωρείτε ότι θα κερδίσετε από την εμπειρία αυτή

Έγγραφα

Γενικές Πληροφορίες

Η επικοινωνία ανάμεσα σ’ εσάς και το γραφείο μας, καθώς και με το Πανεπιστήμιο υποδοχής σας, γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγχετε καθημερινά την ηλεκτρονική θυρίδα σας, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε έγκαιρα και έγκυρα στις ανάγκες του προγράμματος και να εξυπηρετηθείτε στις δικές σας ανάγκες. Για τους ίδιους λόγους είναι αναγκαίο να ενημερώνετε άμεσα το γραφείο Erasmus αλλά και το Πανεπιστήμιο υποδοχής για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία επικοινωνίας σας.


Επειδή η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα συνοδεύεται από μεγάλη γραφειοκρατία, σας συνιστούμε θερμά να διατηρείτε ηλεκτρονικό και έντυπο αρχείο με την αλληλογραφία και τα αντίγραφα των εγγράφων που διακινείτε και των χρήσιμων εγγράφων που σας παρέχονται από το Πανεπιστήμιο υποδοχής και από το γραφείο Erasmus.


Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι για το διάστημα σπουδών σας μέσω του Erasmus+ θεωρείστε φοιτητής του Πανεπιστημίου υποδοχής. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να συμμετέχετε στην εξεταστική του εξαμήνου κατά το οποίο βρίσκεστε στο εξωτερικό. Πρέπει όμως να κάνετε δήλωση μαθημάτων, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε και δήλωση συγγραμμάτων. Τα μαθήματα, όμως, που δηλώνετε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό μπορείτε να τα εξεταστείτε στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου* (*σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας ή με τη γραμματεία του τμήματος σας για να ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο θέμα).


Η έκδοση του φοιτητικού πάσο μπορεί να γίνει πριν ή μετά την περίοδο Erasmus, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής σελίδας.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εφόσον είστε επιτυχόντες ή επιλαχόντες φοιτητές, δείτε αναλυτικά τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε και τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη της κινητικότητάς

Διαδικασία & Έγγραφα ΠΡΙΝ την αναχώρησή σας

Στην ενότητα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την Αξιολόγηση, τα Αποτελέσματα και την Επιλογή των φοιτητών για την κινητικότητα

  Επικοινωνία

  • Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου 70, 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: (+30) 210 9549 225
  • e-mail: erasmus@hua.gr
  Χρήσιμα Links

ESN Logo IKY Link
Scroll to Top