Κινητικότητες Erasmus > Σπουδές Erasmus > Διαδικασία & Έγγραφα ΜΕ την επιστροφή σας

Διαδικασία & Έγγραφα ME την επιστροφή σας

Στο τέλος της κινητικότητας σας θα πρέπει να κάνετε τις κάτωθι ενέργειες ώστε να μην έχετε εκκρεμότητες:

1. Θα ζητήσετε να σας υπογράψουν και σφραγίσουν το “Supervisor’s report” (Βλ. έγγραφα παρακάτω). ΠΡΟΣΟΧΗ οι ημερομηνίες που θα αναγραφούν δεν πρέπει να διαφέρουν από τις ημερομηνίες της κινητικότητας σας. (Γενικά μπορείτε να έχετε απόκλιση από τις ημερομηνίες συνολικά μέχρι και 5 μέρες διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σας μειωθεί το ποσό από το υπόλοιπο 20% της υποτροφίας σας). Επίσης και η υπογραφή στα έντυπα σας δεν πρέπει να απέχει από τις ημερομηνίες της κινητικότητας σας. περισσότερο από 5 μέρες. π.χ. αν η κινητικότητα σας λήγει 12/3 η υπογραφή μπορεί να είναι μέχρι 5 μέρες πριν ή 5 μέρες μετά από τις 12/3.

2. Θα ζητήσετε να σας υπογράψουν και σφραγίσουν το “Learnign Agreement After the Mobility” (Βλ. Έγγραφα παρακάτω).

3. Αν έχουν βγει οι βαθμοί σας θα ζητήσετε να σας δώσουν το “Transcript of Records” . Αν δεν έχουν βγει θα περιμένετε να σας το στείλουν ηλεκτρονικά ώστε να κάνετε την αναγνώριση των μαθημάτων.

4. Θα κάνετε το 2ο τεστ της γλώσσας – OLS (Αποστέλλεται ηλεκτρονικά).

5. Θα κάνετε το ερωτηματολόγιο – Eu Survey (Αποστέλλεται ηλεκτρονικά).

6. Θα κάνετε αίτηση αναγνώρισης των μαθημάτων (επισυνάπτεται). Αφού την συμπληρώσετε θα την δώσετε στον υπεύθυνο Συντονιστή Erasmus για το τμήμα σας μαζί με το “Transcript of Records” που θα πάρετε, να το υπογράψει και να το περάσει από Γενική Συνέλευση και μετά θα το φέρετε στο γραφείο Erasmus.

Παρακάτω στα έγγραφα, υπάρχουν οδηγίες συμπλήρωσης του φύλλου αναγνώρισης.


Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να τα κάνετε καθώς είναι μέσα στις συμβατικές σας υποχρεώσεις.


* Επίσης παρακαλούμε να μας προσκομίσετε αποδεικτικά της κινητικότητας σας δηλ. τα boarding passes, αποδεικτικά καταβολής δαπανών για αεροπορικά εισιτήρια και στέγασης.

Τέλος θα πρέπει να κάνετε διαγραφή από οποιαδήποτε υπηρεσία / δήμο/ κοινότητα / clubs είστε εγγεγραμμένοι ώστε να μην υπάρχουν απαιτητά ποσά στο μέλλον. Όσοι έχετε νοικιάσει σπίτι εκτός της φοιτητικής εστίας, φροντίστε να παραδώσετε το σπίτι και τα κλειδιά αφού έχει ελεγχθεί από τον οικοδεσπότη και συμφωνήσει ότι δεν υπάρχουν φθορές .

Σας ευχόμαστε καλή επιστροφή και περιμένουμε να μας πείτε τις αναμνήσεις σας.
Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε φωτογραφίες/βίντεο από την όμορφη εμπειρία που ελπίζουμε ότι αποκομίσατε με το πρόγραμμα Erasmus+, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Αναγνώριση Περιόδου Σπουδών

Μετά την επιστροφή σας θα κάνετε αίτηση/φύλλο αναγνώρισης των μαθημάτων (Βλ. Έγγραφα παρακάτω). Αφού την συμπληρώσετε θα την δώσετε στον υπεύθυνο Συντονιστή Erasmus για το τμήμα σας μαζί με το “Transcript of Records” που θα πάρετε, να το υπογράψει και να το περάσει από Γενική Συνέλευση. Στην συνέχεια η Γραμματεία σας θα εκδώσει το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης το οποίο θα κοινοποιήσει στο Γραφείο Erasmus.

Σημείωση: είστε υπεύθυνοι για την ορθή συμπλήρωση του φύλλου αναγνώρισης, τυχόν λάθη οδηγούν στην καθυστέρησης της διαδικασίας αναγνώρισης.

Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Ειδικές Διευκρινήσεις

Για το τμήμα της ΕΔΔ: θα πρέπει να στείλετε στους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα θέλετε να αναγνωρίσετε το Trancript of Records (TOR) και την  “Αίτηση Αναγνώρισης Μαθήματος Erasmus” (Βλ. έγγραφα παρακάτω) για να σας την υπογράψουν (συμπληρώσετε την 1η σελίδα πριν τους το στείλετε).

Στην συνέχεια αφού πάρετε από όλους τους καθηγητές σας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την “Αίτηση Αναγνώρισης Μαθήματος Erasmus” θα συμπληρώσετε το “αίτημα φύλλο αναγνώρισης” (Βλ. έγγραφα παρακάτω) και μαζί με το TOR θα τα στείλετε (και τα 3 έγγραφα) στον τμηματικό Συντονιστή Erasmus+ για να τα υπογράψει και να τα περάσει από Γενική Συνέλευση.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του φύλλου αναγνώρισης, το “αίτημα φύλλο αναγνώρισης” καθώς και την “Αίτηση Αναγνώρισης Μαθήματος Erasmus” (που θα στείλετε στους καθηγητές σας εδώ) επισυνάπτονται παρακάτω
  Επικοινωνία

  • Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου 70, 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: (+30) 210 9549 225
  • e-mail: erasmus@hua.gr
  Χρήσιμα Links

ESN Logo IKY Link
Scroll to Top