Κινητικότητες Erasmus > Σπουδές Erasmus > Διαδικασία & Έγγραφα ΚΑΤΑ τη μετακίνηση σας

Σημαντικές Πληροφορίες

1. Όταν φθάσετε στο Πανεπιστήμιο υποδοχής να μας αποστείλετε άμεσα συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το πανεπιστήμιο υποδοχής το επισυναπτόμενο έγγραφο Confirmation of Arrival. (προσοχή η υπογραφή να συμπίπτει με την ημερομηνία άφιξης σας εκεί). Αυτό πρέπει να γίνει τις πρώτες μέρες της άφιξης σας εκεί. Μπορεί να υπάρχει απόκλιση συνολικά 5 ημερών από τις ημερομηνίες άφιξης & έναρξης της κινητικότητας σας, διαφορετικά αν η απόκλιση είναι περισσότερο από 5 μέρες (σε όλη την κινητικότητα σας) υπάρχει κίνδυνος να σας μειωθεί ποσό από το υπόλοιπο 20% της επιχορήγησης σας.

2. Εάν χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στο Learning Agreement θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Leraning Agreement for Studies (During The Mobility).

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το Χάρτης Φοιτητή/τριας Erasmus+ προς ενημέρωση σας.

Τέλος παρακαλώ να κρατήσετε τα boarding passes (αναχώρησης και επιστροφής) και τα αποδεικτικά αεροπορικών εισιτηρίων και στέγασης και μην ξεχάσετε να ανανεώσετε την ΕΚΑΑ σας αν λήξει στο ενδιάμεσο της κινητικότητας σας (28/2).

Αναλυτικά τα παραπάνω:

Οποιαδήποτε αναθεώρηση της Συμφωνίας Σπουδών, η οποία κρίνεται απαραίτητη κατά την άφιξη του φοιτητή στο Ίδρυμα Υποδοχής, θα ολοκληρώνεται και θα επισημοποιείται εντός ενός μηνός από την άφιξη του φοιτητή. Για το λόγο αυτό, μόλις φτάσετε στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής θα τους ζητήσετε Confirmation of Arrival στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία άφιξής σας. To έγγραφο αυτό θα μας το στέλνετε σκαναρισμένο και θα μας καταθέτετε το πρωτότυπο κατά την επιστροφή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ η ημερομηνία άφιξης σας με την ημερομηνία έναρξης της κινητικότητας σας να μην έχει απόκλιση περισσότερο από 5 μέρες. Γενικά μπορεί να υπάρχει απόκλιση συνολικά 5 ημερών από τις ημερομηνίες έναρξης & λήξης της κινητικότητας σας, διαφορετικά αν η απόκλιση είναι περισσότερο από 5 μέρες (σε όλη την κινητικότητα σας) υπάρχει κίνδυνος να σας μειωθεί ποσό από το υπόλοιπο 20% της επιχορήγησης σας. Αν έχετε απορία επικοινωνείστε μαζί μας.

Το Learning Agreement (συμφωνία σπουδών), ως παράρτημα της σύμβασης, είναι τμήμα της νομικής σχέσης των δύο συμβαλλόμενων. Σκοπός του είναι να πιστοποιήσει ότι ο υπότροφος Erasmus θα παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο υποδοχής τα οποία έχουν από κοινού επιλεγεί από τον ίδιο και το Πανεπιστήμιο προέλευσης και συμφωνηθεί και με το Πανεπιστήμιο υποδοχής. Πρέπει επίσης να συμπληρώνεται με προσοχή και δεν επιτρέπονται αλλαγές πάνω στο έγγραφο μετά την υπογραφή του από τους υπευθύνους καθηγητές.

Στην περίπτωση κατά την οποία επιθυμείτε να κάνετε αλλαγές στην αρχική δήλωση μαθημάτων μετά την άφιξή σας στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής, σας δίνεται η δυνατότητα να καταθέσετε μια συμπληρωματική δήλωση: θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο Leraning Agreement for Studies (During The Mobility) (Βλ. Έγγραφα στο τέλος της σελίδας) σελίδα 2 του επισυναπτόμενου εγγράφου και να ακολουθήσετε απαραίτητα εκ νέου τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω (Βήματα 1-6).

Σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές πάνω στο συμπληρωμένο έγγραφο του αρχικού Learning Agreement (Before the Mobility).

Βήμα 1. Ενημερωθείτε για τα μαθήματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο υποδοχής.

Βήμα 2. Επιιλέξτε μαθήματα από το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου υποδοχής με συγγενές γνωστικό αντικείμενο με τα μαθήματα του κανονικού προγράμματος σπουδών σας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Βήμα 3. Συμπληρώνετε τον Πίνακα Α (Table A) στον οποίο αναγράφετε στην στήλη Component title at the Receiving Istitution το μάθημα που δεν θα παρακολουθήσετε (διαγράψατε) και σημειώνετε το κουτάκι Deleted Component , από κάτω στην ίδια στήλη Component title at the Receiving Istitution γράφετε το μάθημα που αντικαθιστά αυτό που διαγράψατε και σημειώνετε το κουτάκι Add Component. Στην συνέχεια με βάση τον πίνακα στην σελίδα 4 επιλέγετε τους λόγους (REASONS) που διαγράψατε και αντικαταστήσατε αυτά τα μαθήματα καθώς και τα ECTS που τους αντιστοιχούν.

Table A

Reasons

παράδειγμα: Διέγραψα το μάθημα ΑΒΓ λόγω Time Conflict (Reason 3) και το αντικατέστησα με το μάθημα ΕΖΗ (Reason 5). Τα 2 αυτά μαθήματα έχουν από 5 ECTS το καθένα, άρα σύνολο ECTS 5 (διότι το ΑΒΓ το διέγραψα).

Βήμα 4. Επικοινωνείστε τόσο με τον υπεύθυνο Ακαδημαϊκό Συντονιστή από το Πανεπιστήμιο υποδοχής όσο και τον Τμηματικό Συντονιστή Erasmus, οι οποίοι είναι αρμόδιοι να επικυρώσουν τις επιλογές των μαθημάτων σας, για να τα αντικαταστήσει με μαθήματα πιο συναφή ως προς το πρόγραμμα σπουδών σας, έτσι ώστε, εκτός από την αναγνώριση, να διευκολυνθεί η αντιστοιχία των μαθημάτων στα οποία θα εξεταστείτε επιτυχώς στο εξωτερικό με μαθήματα του προγράμματος σπουδών σας. Μην ξεχάσετε να υπογράψετε και εσείς πρώτα το έγγραφο!

Βήμα 5. Αποστείλετε το υπογεγραμμένο από εσάς και από τα 2 Πανεπιστήμια Learning Agreement Dutring the Mobility στο Γραφείο Erasmus. Είναι πολύ σημαντικό το πλήρως υπογεγραμμένο και επικυρωμένο Learning Agreement να βρίσκεται εγκαίρως στον Ατομικό Φάκελο Erasmus σας. Σας εφιστούμε την προσοχή, καθότι μερικά Ιδρύματα αμελούν να ολοκληρώσουν τη διεκπεραίωση των εγγράφων.

Βήμα 6. Tο πλήρως υπογεγραμμένο πρωτότυπο Learning Agreement το κρατάει ο φοιτητής και δίνει μία φωτοτυπία και στα δύο Πανεπιστήμια.

Η κάρτα αυτή εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης που υποβάλετε στο φορέα όπου είστε ασφαλισμένοι. Εάν δεν είστε ασφαλισμένοι σε κάποιο φορέα ή από τους γονείς σας, μπορείτε να ασφαλιστείτε με την ιδιότητα του φοιτητή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (κα Χ. Λαμπρίδη), όπου θα πληροφορηθείτε για τις σχετικές διαδικασίες. Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας γίνεται ηλεκτρονικά εδώ

Καθώς θα πρέπει να έχετε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης σε ισχύ καθ’όλη τη διάρκεια της κινητικότητάς σας με το Πρόγραμμα Erasmus+, σε περίπτωση που η κάρτα αυτή λήξει κατά τη διάρκεια που είστε στο εξωτερικό, θα πρέπει να την ανανεώσετε μόνοι σας ηλεκτρονικά ή να έχετε αφήσει εξουσιοδότηση σε κάποιον δικό σας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή της (πρακτικά να την εκδόσετε από την αρχή). Είναι υποχρεωτικό να είστε ασφαλισμένοι καθ’ολη τη διάρκεια της κινητικότητας σας.

Σημείωση: Οι μετακινούμενοι στην Τουρκία, θα πρέπει να έχουν Ιδιωτική Ασφάλιση

 

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας: tacad.foitmer[at]hua.gr

  Επικοινωνία

  • Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου 70, 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: (+30) 210 9549 225
  • e-mail: erasmus@hua.gr
  Χρήσιμα Links

ESN Logo IKY Link
Scroll to Top