Κινητικότητες Erasmus > Σπουδές Erasmus > Διαδικασία & Έγγραφα ΠΡΙΝ την αναχώρησή σας

Διαδικασία & Έγγραφα ΠΡΙΝ την αναχώρησή σας

Για να ξεκινήσει η διαδικασία κινητικότητας, εφόσον έχετε επιλεγεί χρειάζεται να μας προσκομίσετε τα παρακάτω έγγραφα:

  1. Φωτοτυπία της ΕΚΑΑ ή φωτοτυπία της βεβαίωσης χορήγησης αυτής (όταν έχετε την κάρτα θα μας προσκομίσετε τη φωτο της).

8. Παρακαλούμε πολύ όταν θα έρθετε για την υπογραφή της σύμβασης να μας προσκομίσετε αντίγραφα της αίτησης συμμετοχής και των συνοδευτικών της αρχείων που μας είχατε υποβάλλει ηλεκτρονικά για τον χειρόγραφο φάκελο σας (Αίτηση, Βεβαίωση Σπουδών, Αναλυτική, LA BEFORE, Motivation Letter, Υπευθ. Δηλώσεις, Πτυχίο ξένων γλωσσών).

7. Διαβάστε παρακάτω όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία και τα έγγραφα αναχώρησης σας

2. Φωτοτυπία του Λογαριασμού Τραπέζης που φαίνεται ευκρινώς ο αριθμός ΙΒΑΝ και ότι είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

Φάκελος Έναρξης Υποψηφιότητας μου

6. Acceptance Letter/email απο το Πανεπιστήμιο υποδοχής

3. Τα επισυναπτόμενα έγγραφα Ατομικά Στοιχεία ΕΛΚΕ & Δήλωση GDPR συμπληρωμένα & υπογεγραμμένα.

4. Το τελικό Online Learning Agreement Before the Mobility με όλες τις υπογραφές (δηλ. της δικής σας, του Συντονιστή Erasmus σας και του Πανεπιστημίου Υποδοχής)

5. Σύμβαση: θα την συμπληρώσετε ηλεκτρονικά (σελ. 1η,2η,6η,7η) και θα μας τη στείλετε σε αρχείο word για εκτύπωση και συμπλήρωση των επιπλέον στοιχείων της κινητικότητας σας από το γραφείο Erasmus. Παρακαλώ είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις ακριβείς ημερομηνίες της κινητικότητας σας και μετά να κλείσετε ραντεβού για την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Τα παραπάνω έγγραφα (1-6) θα πρέπει να μας σταλούν αρχικά ηλεκτρονικά σε ένα (1) email σε PDF αρχεία για τον ηλεκτρονικό σας φάκελο.


Τίτλος email: Επώνυμο Όνομα- ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΣΠΟΥΔΕΣ 2022

 

π.χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΣΠΟΥΔΕΣ 2022

 

και στην συνέχεια θα μας τα φέρετε και τυπωμένα.

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία μας θα χρησιμοποιείτε το ιδρυματικό σας email (….@hua.gr)

Παρακαλούμε τα παραπάνω έγγραφα (1-6) να αποσταλούν τουλάχιστον 2 μήνες πριν την έναρξη κινητικότητα σας

Αν δείτε ότι αργεί το Acceptance letter ή το OLA επικοινωνείστε μαζί μας για την αποστολή των υπολοίπων εγγράφων. Η χρηματοδότησή σας εξαρτάται από το Acceptance Letter

Η μέρα και η ώρα για την υπογραφή της σύμβασης σας καθορίζονται κατόπιν ραντεβού.

Με το έντυπο αυτό συνομολογείται η νομική σχέση μεταξύ του μετακινούμενου υπότροφου και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το συμπληρώσετε προσεκτικά και καθαρά και στην συνέχεια το υποβάλετε στο γραφείο Erasmus για να εκτυπωθεί σε τρία αντίτυπα.

Συγκεκριμένα συμπληρώσετε ηλεκτρονικά τις σελίδες 1η,2η,6η,7η και στην συνέχεια θα μας τη στείλετε σε αρχείο word για συμπλήρωση επιπλέον στοιχείων από το γραφείο Erasmus και εκτύπωση. Θα πρέπει να συνεννοηθείτε με το γραφείο Erasmus για να κλείσετε ραντεβού για την ολοκλήρωση της σύμβασης (υπογραφή).
Το Learning Agreement (Συμφωνία Μάθησης) είναι το έγγραφο το οποίο συμπληρώνετε τα μαθήματα που θέλετε να παρακολουθήσετε στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής καθώς και την αντιστοιχία που έχουν με τα μαθήματα του τμήματός σας. Συνίσταται ο φοιτητής να μεταφέρει μέσω της επιλογής μαθημάτων 30 Πιστοτικές Μονάδες / ECTS (+ 10%) για κάθε εξάμηνο. Η επιλογή και η αντιστοίχηση των μαθημάτων γίνεται με την βοήθεια των Τμηματικών Συντελεστών. Το Learning Agreement πλέον συμπληρώνεται ηλεκτρονικά. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο (Βλ. Έγγραφα παρακάτω) να το συμπληρώσετε ως πρότυπο και αφού διαβάσετε προσεκτικά τις πληροφορίες παρακάτω για την online διαδικασία να προχωρήσετε στην υποβολή του online.


Το Online Learning Agreement (συμφωνία μάθησης), ως παράρτημα της σύμβασης, είναι τμήμα της νομικής σχέσης των δύο συμβαλλόμενων. Σκοπός του είναι να πιστοποιήσει ότι ο υπότροφος Erasmus θα παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο υποδοχής τα οποία έχουν από κοινού επιλεγεί από τον ίδιο και το Πανεπιστήμιο προέλευσης και συμφωνηθεί και με το Πανεπιστήμιο υποδοχής. Πρέπει επίσης να συμπληρώνεται με προσοχή και δεν επιτρέπονται αλλαγές πάνω στο έγγραφο μετά την υπογραφή του από τους υπευθύνους καθηγητές. Στην παρούσα σελίδα, επισυνάπτεται το δείγμα του Online Learning Agreement (OLA) , τα guidlines χρήσης(Βλ. τέλος σελίδας) του καθώς και οδηγίες ηλεκτρονικής συμπλήρωσης του.

Στην περίπτωση κατά την οποία επιθυμείτε να κάνετε αλλαγές στην αρχική δήλωση μαθημάτων μετά την άφιξή σας στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής, σας δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσετε το Changes to your Leraning Agreement και να ακολουθήσετε απαραίτητα εκ νέου τη διαδικασία, δείτε εδώ το σχετικό video. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να γίνουν αλλαγές πάνω στο συμπληρωμένο έγγραφο του αρχικού Online Learning Agreement.

Οποιαδήποτε αναθεώρηση της Συμφωνίας Σπουδών (Changes to the Learning Agreement), η οποία κρίνεται απαραίτητη κατά την άφιξη του φοιτητή στο Ίδρυμα Υποδοχής, θα ολοκληρώνεται και θα επισημοποιείται εντός ενός μηνός από την άφιξη του φοιτητή. Για το λόγο αυτό, μόλις φτάσετε στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής θα τους ζητήσετε Confirmation of Arrival (δείτε το επισυνάπτμενο αρχείο) στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία άφιξής σας, προκειμένου να μπορούμε να υπολογίσουμε το διάστημα του ενός μήνα. To έγγραφο αυτό θα μας το στέλνετε σκαναρισμένο και θα μας καταθέτετε το πρωτότυπο κατά την επιστροφή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ η ημερομηνία άφιξης σας με την ημερομηνία έναρξης της κινητικότητας σας να μην έχει απόκλιση περισσότερο από 5 μέρες.

Πριν συμπληρώσετε το Online Learning Agreement θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1. Ενημερωθείτε για τα μαθήματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο υποδοχής. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει κυρίως μέσω της ιστοσελίδας του ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας με το Πανεπιστήμιο υποδοχής. Βήμα 2. Προεπιλέξτε μαθήματα από το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου υποδοχής με συγγενές γνωστικό αντικείμενο με τα μαθήματα του κανονικού προγράμματος σπουδών σας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Βήμα 3. Επικοινωνείστε με τον υπεύθυνο Ακαδημαϊκό Συντονιστή σας, ο οποίος είναι αρμόδιος να επικυρώσει τις προεπιλογές των μαθημάτων σας, αφού υποδείξει ενδεχόμενες αλλαγές ή απορρίψει μαθήματα, για να τα αντικαταστήσει με μαθήματα πιο συναφή ως προς το πρόγραμμα σπουδών σας, έτσι ώστε, εκτός από την αναγνώριση, να διευκολυνθεί η αντιστοιχία των μαθημάτων στα οποία θα εξεταστείτε επιτυχώς στο εξωτερικό με μαθήματα του προγράμματος σπουδών σας. Βήμα 4. Μπείτε στην πλατφόρμα του Online Learning Agreements και συμπληρώστε ηλεκτρονικά τη Συμφωνία μάθησης σας. Δείτε το σχετικό επισυναπτόμνο αρχείο (Βλ. τέλος σελίδας) (οδηγίες Συμπλήρωσης OLA) καθώς και τα σχετικά video εδώ (logging into your OLA) και εδώ (creating your OLA). Όταν ολοκληρώσετε το OLA σας θα αποσταλεί αυτόματα στον Τμηματικό Συντονιστή σας, προκειμένου να επικυρώσει το έγγραφο και στην συνέχεια θα αποσταλεί στο Πανεπιστήμιο υποδοχής.
Βήμα 5. Όταν επικυρωθεί από όλες τις πλευρές (εσάς, τον Τμηματικό Συντονιστή σας και το Παν. Υποδοχής, θα πρέπει να το στείλετε στο Γραφείο ERASMUS ώστε το πλήρως υπογεγραμμένο και επικυρωμένο Online Learning Agreement να βρίσκεται εγκαίρως στον Ατομικό Φάκελο Erasmus σας, δηλαδή πριν αναχωρήσετε για το εξωτερικό. Σας εφιστούμε την προσοχή, καθότι μερικά Ιδρύματα αμελούν να ολοκληρώσουν τη διεκπεραίωση των εγγράφων.

Στο έντυπο αυτό συμπληρώνετε τα ατομικά σας στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του Τραπεζικού σας λογαριασμού, όπου θέλετε να κατατεθεί η υποτροφία σας. Τα πεδία με κόκκινο χρώμα δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσετε.

Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του λογαριασμού Τραπέζης όπου αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού και το ΙΒΑΝ για να κατατεθούν τα χρήματα της υποτροφίας. Στον λογαριασμό που θα μας γνωστοποιήσετε θα πρέπει να είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

Φωτοτυπία της Eυρωπαϊκής Kάρτας Aσφάλισης Ασθενείας. Η κάρτα αυτή εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης που υποβάλετε στο φορέα όπου είστε ασφαλισμένοι. Εάν δεν είστε ασφαλισμένοι σε κάποιο φορέα ή από τους γονείς σας, μπορείτε να ασφαλιστείτε με την ιδιότητα του φοιτητή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (κα Χ. Λαμπρίδη), όπου θα πληροφορηθείτε για τις σχετικές διαδικασίες. Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας γίνεται ηλεκτρονικά εδώ.

Καθώς θα πρέπει να έχετε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης σε ισχύ καθ’όλη τη διάρκεια της κινητικότητάς σας με το Πρόγραμμα Erasmus+, σε περίπτωση που η κάρτα αυτή λήξει κατά τη διάρκεια που είστε στο εξωτερικό, θα πρέπει να την ανανεώσετε μόνοι σας ηλεκτρονικά ή να έχετε αφήσει εξουσιοδότηση σε κάποιον δικό σας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή της. Είναι υποχρεωτικό να είστε ασφαλισμένοι καθ’ολη τη διάρκεια της κινητικότητας σας.

Σημείωση: Οι μετακινούμενοι στην Τουρκία, θα πρέπει να έχουν Ιδιωτική Ασφάλιση

 

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας: tacad.foitmer@hua.gr

Διαδικτυακή Γλωσσική Αξιολόγηση

Πριν την αναχώρηση σας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε υποβληθεί σε online τεστ αξιολόγησης γλώσσας (OLS). Το τεστ στέλνεται ηλεκτρονικά στον ιδρυματικό σας λογαριασμό. Όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες είναι υποχρεωμένοι/-νες να υποβληθούν σε τεστ αξιολόγησης γλώσσας πριν την αναχώρηση τους για Σπουδές καθώς και κατά την επιστροφή τους. Επίσης, μπορούν να παρακολουθούν κατά την διάρκεια της κινητικότητας τους online γλωσσικά μαθήματα. Εξαίρεση για την μη υποβολή OLS είναι οι φοιτητές ομιλούντες την μητρική τους γλώσσα ή αρκούντως δικαιολογημένες περιπτώσεις.

Διαδικτυακή Γλωσσική Αξιολόγηση ΠΡΙΝ την Αναχώρησή σας

Η διάρκεια χρήσης της άδειας για το γλωσσικό μάθημα είναι η ίδια με τη διάρκεια της μετακίνησης.

Βήμα 1ο: φοιτητής που έχει επιλεγεί να μετακινηθεί με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ολλανδικά υποβάλλεται σε διαδικτυακό (online) τεστ αξιολόγησης του επιπέδου της γλώσσας αυτής, πριν την αναχώρησή του για το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.Βήμα 2ο: Ο φοιτητής λαμβάνει πρόσκληση προκειμένου να υποβληθεί στο 1ο τεστ αξιολόγησης (έλεγχος φακέλου spam) εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος. Προτείνεται να ολοκληρώσει ο φοιτητής την αξιολόγηση χωρίς διακοπή διότι ενδέχεται να μην αποθηκευθεί το μέρος που έχει ήδη ολοκληρώσει.

  • Εάν ο φοιτητής δεν ολοκληρώσει την αξιολόγηση εντός της προθεσμίας που έχει δηλώσει το Ίδρυμα, ο φοιτητής δεν θα έχει πρόσβαση στην αξιολόγηση και δεν θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί μέσω του προγράμματος.
  • Η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν ο φοιτητής αναχωρήσει για την μετακίνησή του. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης κοινοποιείται μέσω email στο φοιτητή και μέσω της online πλατφόρμας στα Ιδρύματα.
Βήμα 3ο: Ο φοιτητής πρέπει να χρησιμοποιήσει την άδεια μέσα στον πρώτο μήνα. Αποστέλλονται υπενθυμίσεις κάθε εβδομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση η πρόσβαση για την παρακολούθηση του μαθήματος θα μπλοκάρει και δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα.

Με την επιστροφή σας θα σας σταλεί να κάνετε το 2ο τεστ αξιολόγησης.

  Επικοινωνία

  • Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου 70, 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: (+30) 210 9549 225
  • e-mail: erasmus@hua.gr
  Χρήσιμα Links

ESN Logo IKY Link
Scroll to Top