Κινητικότητες Erasmus > Πρακτική Erasmus > Διαδικασία & Έγγραφα ΜΕ την επιστροφή σας

Διαδικασία & Έγγραφα ME την επιστροφή σας

Στο τέλος της κινητικότητας σας θα πρέπει να κάνετε τις κάτωθι ενέργειες ώστε να μην έχετε εκκρεμότητες:

1. Θα ζητήσετε να σας υπογράψουν και σφραγίσουν από το Φορέα σας τη “Βεβαίωση Ολοκλήρωσης” (Traineeship Certificate)* της Πρακτικής σας Άσκησης. ΠΡΟΣΟΧΗ οι ημερομηνίες που θα αναγραφούν δεν πρέπει να διαφέρουν από τις ημερομηνίες της κινητικότητας σας.* (Γενικά μπορείτε να έχετε απόκλιση από τις ημερομηνίες συνολικά μέχρι και 5 μέρες διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σας μειωθεί το ποσό από το υπόλοιπο 20% της υποτροφίας σας).

2. Θα ζητήσετε να σας υπογράψουν και σφραγίσουν το “Learning Agreement for Traineeships – After the Mobility” **. (Βλ. Έγγραφα παρακάτω – και είναι η 3η σελίδα).

3. Θα κάνετε το 2ο τεστ της γλώσσας – OLS (αποστέλλεται ηλεκτρονικά 15 μέρες πριν ολοκληρώσετε την κινητικότητα σας και είναι διαθέσιμο για 1 μήνα).

4. Θα κάνετε το ερωτηματολόγιο – EU Participant Survey (αποστέλλεται ηλεκτρονικά την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης της κινητικότητας σας).

5. Θα κάνετε αίτηση αναγνώρισης της Πρακτικής Άσκησης (Βλ. Έγγραφα παρακάτω) εφόσον δεν έχετε αποφοιτήσει. Αφού το συμπληρώσετε θα το δώσετε στον υπεύθυνο Συντονιστή Erasmus για το τμήμα σας μαζί με τη βεβαίωση ολοκλήρωσης (Traineeship Certificate) που θα πάρετε, να το υπογράψει και να το περάσει από Γενική Συνέλευση και μετά θα το φέρετε/στείλετε στο γραφείο Erasmus.

Επίσης παρακαλούμε να μας προσκομίσετε τα αποδεικτικά της κινητικότητας σας (αεροπορικά εισιτήρια (boarding passes) και αποδεικτικά καταβολής δαπανών στέγασης.

Όλα τα παραπάνω έγγραφα (1-4) είναι μέσα στις συμβατικές σας υποχρεώσεις και θα πρέπει να μας τα προσκομίσετε μετά την ολοκλήρωση της κινητικότητας σας και όχι νωρίτερα.

*Σχετικά με τη βεβαίωση ολοκλήρωσης από τον φορέα (Traineeship Certificate) μπορείτε να ζητήσετε να σας τη δώσουν σε δικό τους επιστολόχαρτο στην οποία να αναγράφεται το όνομα σας, οι ημερομηνίες που κάνατε την πρακτική Erasmus και τι κάνατε εκεί (π.χ. γραμματέας, υπάλληλος..), δηλαδή μια μικρή παράγραφο. Να σας το υπογράψουν και να το σφραγίσουν.

** Σχετικά με το LA for Traineeships After the mobility ζητάμε τα ίδια αλλά πιο αναλυτικά. Να σας το υπογράψουν και να το σφραγίσουν και αυτό.


Σας ευχόμαστε καλή επιστροφή και περιμένουμε να μας πείτε τις αναμνήσεις σας.
Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε φωτογραφίες/βίντεο από την όμορφη εμπειρία που ελπίζουμε ότι αποκομίσατε με το πρόγραμμα Erasmus+, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Αναγνώριση Περιόδου Σπουδών

Μετά την επιστροφή σας θα κάνετε αίτηση αναγνώρισης της Πρακτικής Άσκησης (Βλ. έγγραφα παρακάτω) εφόσον δεν έχετε αποφοιτήσει. Αφού το συμπληρώσετε θα το δώσετε στον υπεύθυνο Συντονιστή Erasmus για το τμήμα σας μαζί με τη βεβαίωση ολοκλήρωσης (Traineeship Certificate) που θα πάρετε, να το υπογράψει και να το περάσει από Συνέλευση. Στην συνέχεια η Γραμματεία σας θα εκδώσει το Πιστοποιητικό Αναγνώρισης το οποίο θα κοινοποιήσει στο Γραφείο Erasmus. Σημείωση είστε υπεύθυνοι για την ορθή συμπλήρωση του φύλλου αναγνώρισης, τυχόν λάθη οδηγούν στην καθυστέρησης της διαδικασίας αναγνώρισης.

  Επικοινωνία

  • Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου 70, 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: (+30) 210 9549 225
  • e-mail: erasmus@hua.gr
  Χρήσιμα Links

ESN Logo IKY Link
Scroll to Top